TOP termékek

Házhozszállítás

Led Fényforrások Blog

LED panelek

2020.04.08 15:24
LED panelek

Hova érdemes LED paneleket elhelyezni és milyen előnyökkel jár? Cikkünkből kiderül.

A LED panelek olyan energiatakarékos világítótestek, melyek főként mennyezeti megvilágítására alkalmasak. Ezek a megoldások egyre nagyobb teret hódítanak a takarékos, kis fogyasztásuknak és a hosszú élettartamuknak köszönhetően.

A LED panelek sokoldalúsága

A LED panelek kompatibilisek a legtöbb építési stílussal és könnyen beépíthetőek az álmennyezetbe is. Vagyis, ha nem akarjuk nem maradnak közvetlenül a szemünk előtt. Ezért az általános világítás kialakításához a Led panelek használatát mindenkinek ajánljuk.

led panel a konyhában

A LED panelek többféle formában kaphatók, a négyzet alakútól a kerek és a téglalap formáig. Egy hosszúkás, téglalap forma Led panel elhelyezése a konyhai munkapult felett remek megoldás lehet, hogy főzés közben megfelelő fényerő világítsa meg az adott munkaterületet. De ugyanezen az elven a szerszámosműhely megvilágításának is választhatunk téglalap alakú led paneleket.

Ne feledkezzünk meg, hogy a vizesblokkokat tartalmazó helyiségekben, mint a fürdőszoba is, megfelelő érintésvédelmű (minimum IP 44) Led panelek elhelyezése ajánlott. Ha nem elrejteni, hanem pont kiemelni szeretnénk a Led paneleket, akkor válasszunk kiemelő kerettel rendelkező modelleket. Ezek a modellek függeszthetőek is. A fürdőszobáknál fontos a magas fényerő és a megfelelő világítás, hiszen gyakran ablaktalan helyiségek kapják meg ezt a funkciót, ezért ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű fény töltse be őket, fontos az elegendő lumen érték. Ebben a helyiségben egyaránt szükségünk lehet hangulatfényekre is.

Természetesen nem csak a formát illetően van választási lehetőségünk, hanem a színhőmérséklet kiválasztásában is. A led panelek hidegfehér / középfehér / melegfehér színhőmérsékletben kaphatók.

A led világítás nem véletlenül slágertéma manapság mindenütt: korszerű, energiatakarékos megoldást nyújt és minden ízlésnek megfelelően, széles választékból válogathatunk közülük, ahol vannak olyan darabok is, melyek már okos otthonokba is integrálhatóak. A Led panelek fényerejének megállapításához ne a teljesítményfelvételt ( Watt-ot), hanem a lumen (fényerő) értékét vegyük alapul!

A Led panelek másik előnyös tulajdonsága, hogy nincs bemelegedési idejük, azonnal a teljes fényerővel világítanak, már a bekapcsolásukkor is! A kompakt világítók, fénycsövek élettartamát igencsak megrövidíti a sűrű kapcsolgatás, míg a ledeknél nincs ilyen veszély.

A lakás aktív helyiségeibe, mint például: konyha, dolgozószoba, fürdőszoba a nap természetes fényét imitáló kékes fényű, úgynevezett hidegfehér Led panelek választása ajánlott, míg azokba a helyiségekbe, ahol pihenés, kikapcsolódás céljából tartózkodunk, célszerűbb a melegfehér árnyalatút választani. A Led panelek könnyű megoldást jelentenek minden háztartás számára, ha a világításról van szó.

led panel világítás ötletek

A Led panelek beépítése egyaránt kivitelezhető a régi építésű otthonokba is, de természetesen az új építésű ingatlanokba is, tehét a korszerűsítés bármikor megoldható.

A Led panelek használata mindenkinek ajánlott, aki a pénztárcájának a kimélésén kívül egy fenntarthatóbb, zöldebb környezet megteremtésén fáradozik. A Led izzók nem tartalmaznak semmiféle káros vagy mérgező anyagot, ezért nyugodtan használhatjuk őket a közvetlen környezetünkben is. Másik nagy előnyük, hogy működés közben nem vibrál a fényük. A hagyományos izzók fénye észrevehetetlenül is vibrál, mely károsítja a szemünket, s ha egész napot kell olyan helyiségben tölteni, ahol vibráló a fényforrás, akár még a fejünk is megfájdulhat tőle.

Ebből a bejegyzésből is kiderül a led panelek számos előnye, melyet használat során élvezhetünk? Van-e mégis rossz tulajdonsága a Ledes izzóknak, ami nem derült ki az eddigiekből?! Nos, egyetlen „rossz tulajdonságként” az árukat szokták megnevezeni, de ha jobban belegondolunk háromszorosan térül meg a többletbefektetés a hosszú élettartamuknak köszönhetően! Így, mi mindenkinek nyugodt szívvel ajánljuk a ledes izzókra való váltást!

Reméljük hasznos volt a bejegyzésünk, Led panelek közül ITT válogathat a LEDFényforrások oldalán!