TOP termékek

Házhozszállítás

Led Fényforrások Blog

Miért érdemes LED égőket venni?
05
Nov

Miért érdemes LED égőket venni?

 

A LED égők számos okból előzték be hagyományos társaikat, elsősorban a hosszabb élettartam, a csökkentett energiafogyasztás és az alacsonyabb karbantartási követelmények miatt hódították meg a világítás piacát. Mivel a LED lámpák beszerzési ára évről-évre folyamatosan csökken, ezért egyre több háztartás számára elérhető a korszerű LED világítási rendszerek, mivel a hagyományos technológiákhoz képest számos előnyük van. A LED webáruházak előnye pedig, hogy az otthon kényelméből vásárolhatjuk meg a szükséges LED égőket, izzókat, melyekhez webshop áron juthatunk.

 LED égők

 

Lássuk, hogy mik a LED lámpák legnagyobb előnyei: 

 

1 | Energiahatékonyság

 Energiahatékony LED lámpa

A LED-es lámpák lényegesen kevesebb áramot fogyasztanak, mint a hagyományos izzók, fénycsöves és halogén opciók, ami jelentős megtakarítást eredményez háztartásonként, különösen a hosszabb ideig fényt igénylő lámpákkal rendelkező terek esetében. A LED-ek a fényt egy meghatározott irányba irányítják, ellentétben a hagyományos izzókkal, amelyek minden irányba sugároznak fényt - és hőt. Ez az irányított világítási képesség csökkenti a fény- és energiapazarlást. Ráadásul a LED alapvetően nem melegszik és nem ad le hőt a hagyományos izzókkal szemben, és a ledfenyforrasok.hu webáruházában 2-3 év cseregarancia van a LED égőkre, terméktől függően.

https://ledfenyforrasok.hu/LED-spot-ego-GU10-6W-KozepFeher/4000K-350lumen-tej

 

2 | Hosszabb élettartam

 

A hagyományos égőkkel ellentétben a LED-ek nem "égnek ki" vagy hibásodnak meg, csupán idővel fényük elhalványodik. A LED-ek várható élettartama 30 000-50 000 óra, de akár még ennél is hosszabb ideig világítanak, a lámpa vagy a lámpatest minőségétől függően. Egy tipikus izzólámpa csupán körülbelül 800-100 órán keresztül világít; egy hasonló kompakt fénycső 8000-10 000 órát bír ki. A hosszabb élettartamnak köszönhetően a LED-ek tehát mindenképpen gazdaságosabb megoldásnak bizonyulnak.

https://ledfenyforrasok.hu/Kanlux-Reflektor-izzo-R63-E27-60W

 

3 | Tartósság

 Tartós LED izzók

Mivel üvegburkolat nélküliek, a LED-ek törésállóak, és ezért jóval nagyobb mértékben ellenállnak a külső behatásoknak, vagyis kevésbé sérülékenyek, mint hagyományos társaik. A hagyományos izzók általában üveg vagy kvarc burkolatba vannak zárva, amely sérülésre hajlamos lehet. A LED-ek ezzel szemben áramköri lapra vannak szerelve és forrasztott vezetékekkel vannak összekötve, amelyek ugyan közvetlen ütés hatására sérülékenyek lehetnek, de nem jobban, mint a mobiltelefonok és hasonló kis elektronikai eszközök.

https://ledfenyforrasok.hu/Tracon-LED-butorvilagito-T5-9W-90cm-/-sorolhato-2e

 

4 | Be- ki- kapcsolás

 Be- és Kikapcsolás LED-nél

A legtöbb hagyományos izzó nem nyújt teljes fényerőt a bekapcsolás pillanatában, soknak akár 2-3 vagy több percre is szüksége van a maximális fénykibocsátás eléréséhez. A LED-ek azonban szinte azonnal 100 százalékos fényerőre kapcsolnak be. Ez előnyös lehet minden felhasználó számára.

 

5 | Dekoráció 

 LED dekorációs égő

Ma már a fényeket, lámpákat sokkal többre használjuk annál, mint hogy szimplán funkcionálisan megvilágítsák a környezetünket. A LED dekorációs fények, például egy LED szalag növelheti a beltéri helyiségek kényelmét és megteremtheti az otthonos hangulatot is. A LED-es szalagok sokszor a még nagyobb kényelem érdekében távvezérelhetőek, vagy színváltoztatóak.

https://ledfenyforrasok.hu/LED-szalag-KozepFeher-belteri-2835-120LED-/13W-420

6 |Szín kompromisszumok nélkül

 Színes LED szalag

A LED-lámpák a meleg sárgától a hideg fehéren keresztül a legvibrálóbb liláig számos színben kaphatók. Ezért kiváló választás a lakás helyiségeit dekorálni. Egy színváltós LED segítségével mindig a hangulatunkhoz igazíthatjuk a világítás színeit is!

7 | A LED világítás környezetbarát

 környezetbarát LED

A kompakt fénycsövek az izzólámpák másik energiatakarékos alternatívája. Sok közülük azonban kis mennyiségű higanyt tartalmaz, ami megnehezíti az újrahasznosításukat, vagy élettartamuk lejárta után a tárolásukat. A LED-ek viszont az izzólámpákhoz hasonlóan biztonságosan kidobhatók a háztartási hulladékba is.

 

LED szalag ötletek – 8 szuper inspiráció otthoni hangulatvilágításhoz
03
Febr

Nézd meg LED szalag ötleteinket és próbáld ki a neked tetszőt!

Karácsonyi világítás ötletek
08
Dec

Olvasd el karácsonyi világítás ötleteinket és legyen egyedi, hangulatos fény otthonodban az ünnepi időszakban!

Lámpa ötletek. Csináld magad!
04
Szept

Nézd meg egyedi világítás ötleteinket, amit otthon saját kezűleg is meg tudsz valósítani! Megmutatjuk hogyan készíts természetes hatású, vintage faág lámpát és romantikus csipke lámpát.

LED világítás és, amit tudni érdemes róla
12
Aug

Hogyan működik a LED világítás és miért válaszd ezt a megoldást? Milyen LED fényforrást válassz az irodába és milyet a hálószobába? Olvass tovább!

LED szalagok a hangulatos megvilágításhoz
18
Márc

Minden, amit a LED szalagokról tudni kell. Kiélheted a kreatívitásodat a LED szalagok világában. 

LED panelek
08
Ápr

Hova érdemes LED paneleket elhelyezni és milyen előnyökkel jár? Cikkünkből kiderül.

Konyhai Led világítás Tippek
19
Máj

Az otthonunkban a legtöbb időt a konyhában töltjük el. Tegyük ezt megfelelő LED világítás társaságában.

Kerti világítás ötletek
22
Jún

Hogyan dobhatjuk fel a kertünk hangulatát? Megmutatjuk pár kerti világítás ötletben.