TOP termékek

Házhozszállítás

Led Fényforrások Blog

LED szalag ötletek – 8 szuper inspiráció otthoni hangulatvilágításhoz

2021.02.03 13:02
LED szalag ötletek – 8 szuper inspiráció otthoni hangulatvilágításhoz

Nézd meg LED szalag ötleteinket és próbáld ki a neked tetszőt!

A LED-es lámpák népszerűsége töretlen, mert költséghatékony módot kínálnak a tér megvilágítására. Rendkívül sokoldalúak, könnyűek, rugalmasak és könnyen telepíthetők. Ma már egyre többen vásárolnak LED-szalagot otthoni világításnak. Ezért úgy gondoltuk megírjuk LED szalag ötletek cikkünket, hogy segítsünk inspirálódni.

Az összes LED-világító termék közül a LED-szalagok mindenképpen a legnépszerűbbek. Használhatjuk kanapé világításhoz, konyhapult világításhoz, hangulatvilágításhoz és így tovább!

Ebben a bejegyzésünkben bemutatunk 20 LED szalag ötletet, amelyeket Ön is kipróbálhat otthonában. Ha szereti a hangulatos fényeket és a lakberendezési ötleteket olvasson tovább!

 

1. Led világítás ötleteket keres otthonába? Akkor a LED fali világítás a legjobb az Ön számára!

 

Valójában a falak a legelterjedtebb területek, ahol LED-fénysávokat használnak egy tér megvilágítására. A LED-fénysávok sokféleképpen használhatók a falak megvilágítására. Mindezek a módszerek azonban általában három kategóriába sorolhatók:

Süllyesztett falvilágítás

A süllyesztett falvilágításban a LED-es szalagokat -az általában gipszkartonból épült- dekorfal üreges részében helyezik el. Ez a típusú világítás kiválóan alkalmas arra, hogy a térnek szórt fényű, lágy megjelenést biztosítson.

led szalag ötletek

A süllyesztett fali világítás otthonokban, irodákban és akár kereskedelmi helyiségekben is használható, mivel ezek kifinomultabb megjelenést kölcsönöznek a térnek.

Felületre szerelhető LED világítás


Kiválaszthatja a felületre szerelhető világítást is, ahol a LED szalagokat felhelyezik a fal felületére (vagy konyhapultra). Ezt a típusú világítást általában azokban az esetekben részesítik előnyben, ha szűretlen erős fényre van szükség a térben.

konyhapult ledes világítás ötletek

Dekor falvilágítás

Végül LED szalagokat használhatunk a fal dekor megvilágításhoz, vagy különböző dísztárgyak kontúrvilágításához.

falvilágítás ötletek

Hagyja szárnyalni kreativitását, és az RGB LED szalagok segítségével valódi művészi dekorvilágítást készíthet a falaira. A LED-es fénysávok kiválóan alkalmasak dekorációs világításra, mivel könnyedén felszerelhetők és könnyen hajlíthatók is. Ha pedig megunjuk, évekig újra felhasználhatók más célra.

 

2. LED fénycsíkok háttérvilágításhoz az LCD képernyőkön / LED szalag ötletek

rejtett led világítás ötletek

Itt jön a tizenéves fiúk kedvenc LED szalag-projektje! A tévéképernyők háttérvilágítása nagyszerű módja annak, hogy a szoba általános stílusához hozzáadjon némi pluszt. A LED szalagok rugalmasak és biztonságosak, így könnyedén telepíthetjük őket a tévék hátuljára, anélkül, hogy tartanunk kellene a szalag sérülésétől vagy az interferenciától. Ez nagyszerű módja egy esztétikus hangulatvilágítás létrehozásának, különösen akkor, amikor a kedvenc filmjeinket nézzük.

 

3. LED szalagok autó- és teherautó-világításhoz / LED szalag ötletek

ledes auto világítás ötletek

Adjon stílust és extra hangulatot autójához LED szalagok segítségével! A LED-es szalagok könnyen működtethetők az autó motorjával, könnyen telepíthetők és biztonságosan használhatók. Nem csak extra hangulatot kölcsönöznek, hanem a hosszú utakhoz plusz fényt biztosítanak az autó utasterében, így könnyebben megtalálhatjuk amire éppen szükségünk van.

 

4. LED szalagok az ünnepi világításhoz / LED szalag ötletek

ledes ünnepi világítás ötletek

A LED fények használata otthoni dekorálásra az ünnepek idején a legjobb. Az ünnepi hangulat fénypontja a világítás. Fontos részét képezik a karácsonynak, nem csak a karácsonyfát, de az otthonunkat is különböző fényekkel dekorálhatjuk. A LED-es szalagok nagyszerű módja annak, hogy csodálatos karácsonyi fényeket varázsoljunk otthonunkba, mivel könnyen kezelhetők, és évekig újra felhasználhatók.

 

5. LED szalag ötletek lépcső világításhoz

 

A lépcső megvilágítása egyre népszerűbb barkácsprojekt. Legyen szó üvegből, fából, fémből vagy bármilyen más anyagból készült lépcsőről, nagyon sokat dob rajta, ha ízlésesen meg van világítva. A LED szalagok remek megoldást nyújtanak a lépcsővilágításra, mert kicsik, rugalmasak és teljesen biztonságosak. Könnyen telepíthetjük őket magunk is, így nem kell szakember segítségét kérnünk a lépcsőház világításának kivitelezéséhez.

ledes lépcső világítás ötletek

A lépcsők megvilágítása nagyszerű módja annak, hogy optikailag szélesebbé tegyük őket. Ez egy jó technika, hogy némi mélységet és szélességet adjon a keskeny lépcsőkhöz. Választhat bármilyen színt az RGB LED-eknek köszönhetően, de úgy találjuk, hogy a klasszikus színek, például a meleg és a hideg fehér működnek a legjobban.

 

6. LED fénycsíkok a vitrinek világításához / LED szalag ötletek

 

A vitrinek elengedhetetlenek a kereskedelmi helyiségekben, de megtalálhatók otthoni környezetben is. A legtöbb vitrin üvegből készül, de előfordulhat fából is, vagy fa, fém és üveg kombinációjából. Mindenesetre a LED-es szalagok remekül megvilágíthatják a vitrint oly módon, hogy a benne lévő elemeket még inkább kihangsúlyozzák.

led vitrin világítás ötletek

A legjobb dolog a LED-es szalagok használatakor az üvegvitrinek megvilágításában az, hogy a benne lévő elemek még órákig tartó folyamatos megvilágítás után sem fognak felmelegedni. A hagyományos világítási forrásoktól eltérően a LED-es fénysávok nem adnak le sok hőt.

 

7. LED szalag ötletek a konyhapult megvilágításához

 

A konyha minden otthon szíve. Általában az otthonunk fókuszpontján helyezkedik el. Rengeteg olyan kreatív módszer létezik, amikor világítással javíthatjuk a konyha különböző részeinek hangulatát. A LED-es szalgok tökéletesek ehhez, mivel kompaktak, erős fényt árasztanak és energiatakarékosak. Környezetbarátok is, így nem kell aggódnunk az ökológiai lábnyomunk miatt ebből a szempontból.

ledes konyhai világítás ötletek

A konyhapult munkafelületének megvilágításához elég gyakori választás a LED szalagok használata. A konyhaszekrények belsejében is használhatunk LED szalagokat, hogy ajtónyitáskor megvilágítsák a szekrényben lévő tárgyakat.

 

8. LED-es szalagok dekor- és reklámelemek világításhoz / LED szalag ötletek

 

A LED-technológia forradalmasította a táblák és a hirdetések megvilágítását. Ma számos LED-es ötletet láthatunk, például kreatív 3D-s hirdetőtáblákat és különböző LED szalagokkal megvilágított dekor elemeket. A LED-es szalagok rugalmasak, gazdaságosak és könnyen karbantarthatók. A LED fénycsíkok bármilyen kivitel megvilágítására használhatók.

led tábla világítás ötletek

A neonvilágítás új hulláma olyan LED neonlámpákkal érhető el, amelyek megfizethetőbbek és biztonságosabbak, mint az üveg neonlámpák. A LED szalagok megkönnyítik a nagy és kicsi reklámtáblák háttérvilágítását.