TOP termékek

Házhozszállítás

Led Fényforrások Blog

LED szalagok a hangulatos megvilágításhoz

2020.03.18 11:09
LED szalagok a hangulatos megvilágításhoz

Minden, amit a LED szalagokról tudni kell. Kiélheted a kreatívitásodat a LED szalagok világában. 

Töretlenül hódítanak a beltéren és kültéren egyaránt használatos Led szalagok. A hangulatvilágítások meghatározó részei lettek a lakberendezésnek. Egyaránt kiegészítői a modern és klasszikus otthonoknak és nem csupán hangulatvilágításként funkcionálnak jól. Számos előnyös tulajdonsággal bírnak, melynek köszönhetően a Led szalagok igazi slágernek számítanak a LED-es piacon.

A LED szalagok előnyei

A ledes izzók energiatakarékosságáról és hosszú élettartamáról minden Led-ekkel kapcsolatos bejegyzésben szó esik. De mit is jelent ez számokban?! Akár 30-50.000(!) órás élettartamot, szemben az átlagos izzók 1-2000 órájával. Ez azt jelenti, hogy a másfélszer drágább ledes izzók ára többszörösen megtérül a háztartásban a használat során.

hangulatos-led-szalagok

A Led szalagok további előnyei, hogy a rugalmasságuknak, könnyű hajlíthatóságuknak köszönhetően nehezen megközelíthető helyekre is könnyedén felhelyezhetőek, de nagyon praktikusak azokban az esetekben is, ha utólag szeretnénk rejtett világítást otthonunk valamely szegletébe. Ilyen például a konyhapult megvilágítása: ebben az esetben a felső konyhaszekrény alsó felére rögzíthetjük ragasztással vagy alumínium sínbe is, illetve például a szekrények, gardróbok belső megvilágítására is remek megoldást nyújtanak.

A Led szalagok kis feszültségről üzemelnek, tehát biztonságosan alkalmazhatjuk őket akár a gyerekszoba hangulatvilágításaként is. Használatukkal a klasszikus otthonoknak is pillanatok alatt modern megjelenést kölcsönözhetünk, ezzel is ötvözve a lakberendezési stílusokat.

A LED szalagok sokszínűsége

Nagyon sokféle színű, színhőmérsékletű Led szalag közül válogathatunk, illetve nagyon elterjedtek az RGB Led szalagok is, ami azt jelenti, hogy a hangulatunknak megfelelően változtathatjuk a Led szalag színét, egy távirányító segítségével. Mivel íves felületeken is remekül alkalmazható hajlíthatóságának köszönhetően, ezért indirekt világításként reklámtáblákba és kirakakatok megvilágítására is előszeretettel használják.

Led szalagok vásárlásakor érdemes szem előtt tartanunk, hogy kültéri vagy beltéri felhasználásra szánjuk –e és ennek megfeleleően kiválasztani a terméket. A kültéren használatos szalagok minimum IP 44-es érintésvédelmi besorolásba kell, hogy tartozzanak, illetve a hosszukat is javasolt ellenőrizni, hiszen általában kültéri használatra hosszabb szalagra van szükségünk a bentieknél.

led szalag világítás tippek

LED szalag beépítési tanácsok

Ha azt tervezzük, hogy beépítjük rejtett világításnak a Led szalagot, abban az esetben ajánlott a hosszú élettartam érdekében a hűtősínbe való beszerelés, illetve a 24V-os szalag. Valamint gondoljunk arra is, hogy a beépített szalagot képesek leszünk e a portól megtisztítani végleges helyén? Ha kevésbé elérhető helyre kerül beépítésre jó megoldás lehet a szilikonba burkolt, védett szalag, vagy erre a célre kialakított, műanyag rápattintható búra.
Közvetlenül a szalagot ne dörzsöljük takarítás céljából!

Ha nagyon hosszú a Led szalag, elképzelhető, hogy gondoskodnunk kell a kétoldalú táplálásról, az egyenletes minőségű fényleadás és a szalag tartósságának érdekében! Az öt méternél hosszabb szalagoknál a betáplállási ponttól távolodva egyre halványabb lehet a leadott fény és ez különösen akkor szembeötlő, ha valamin (pl.: kirakatban) körbe akarjuk futtatni a szalagot. 5 méterig ez a különbség nincsen, vagy elenyésző, de az 5 méternél hosszabb szalgnál végezzünk próbát a vásárláskor vagy gondoskodjunk a kétoldalú táplálásról!

Abban az esetben, ha dekorációs céllal szereljük fel, pl. mennyezet megvilágítására, helyezzük minnél távolabb a menyezettől, hogy a szalag egységesebben világítsa meg a kívánt részt.

A Led szalagok óriási előnye, hogy az öntapadós felhelyezésnek köszönhetően nagyon kreatívan használhatjuk otthonunk hangulatvilágításának kialakítására. Bizonyos esetekben – ha nem kerül beépítésre – villanyszerelő segítsége nélkül, teljesen önállóan helyezhetjük fel, percek alatt a Led szalagokat otthonunk különböző pontjaira.

Webáruházunkban számos Led szalag közül válogathat, nagy választékban, kedvező árak mellett! Reméljük hasznos volt az Ön számára cikkünk, böngésszen Led szalagok között ITT!