TOP termékek

Házhozszállítás

Led Fényforrások Blog

Lámpa ötletek. Csináld magad!

2020.09.04 08:06
Lámpa ötletek. Csináld magad!

Nézd meg egyedi világítás ötleteinket, amit otthon saját kezűleg is meg tudsz valósítani! Megmutatjuk hogyan készíts természetes hatású, vintage faág lámpát és romantikus csipke lámpát.

 

Szeretnéd feldobni az otthonodat és új fényben látni, de nem szeretnél drága lámpákra költeni? Mutatunk pár lámpa ötletet, amit te saját kezűleg is elkészíthetsz. Meríts ihletet a cikkünkből és legyen egyedi világítás az otthonodban!

Szereted a természetes hatást a lakásban vagy kertben? Odavagy a vintage stílusért? A fa az egyik legtermészetesebb alapanyag, amit a világításban is használhatsz. Ehhez a lámpa ötlethez nem kell sok eszköz, így gyorsan össze dobhatod.

 


Fa lámpa ötletek, így készítsd el!

 

  1. Szerezz egy mutatós faágat a kertből, a szomszédtól vagy egy erdei kirándulás alkalmával. Az egyik legjobb a diófa ága. Igazi minőségi és mutatós. Olyan lesz, mintha egy boltba vetted volna kompletten ezt az egyedi lámpát.
  2. Ezután irány a barkácsbolt! Vásárolj 3-6 plafonba szerelhető kampót vagy hintahorgot és a hozzá tartozó menetet. Kérd az eladó segítséget, ha szükséges. Mond meg neki körülbelül milyen súlyt kell elbírnia a kampónak és milyen felhasználásra lesz. Így biztosan nem lőhetsz mellé.
  3. A villamossági boltban vagy webshopban tegyél a kosaradba annyi függesztéket, ahány égőt szeretnél a lámpádon látni. A függesztéket érdemes foglalattal együtt megvásárolni, így már tudni fogod hogy milyen foglalatba kell izzót választanod.
  4. Szerezd be még a villamossági szaküzletben vagy webshopban a neked tetsző villanykörtéket. Itt legjobb, ha hagyományos égőt választasz, hiszen ez adja még meg a lámpa igazi vintage stílusát. Válassz egyforma kialakítást. Vagy legyen mind hagyományos gömb izzó vagy hagyományos körte izzó. Esetleg lehet halogén körte vagy gömb. Szerezz be legalább 5-6 darabot.

Extra tipp: ha szeretnéd a fa minőségét minél tovább megőrizni, akkor érdemes kifejezetten fára használatos olajjal, például lenolajjal átkenni. Ezzel adsz egy visszafogott csillogást is a lámpádnak.

A fa hatást többféle megjelenésben variálhatod. Ha van a lakásban gerenda, akkor még könnyebb dolgod lesz. Csak körbe kell csavarni a függesztéket rajta és már kész is a hangulat világítás.


Ha nincs olyan gerenda a lakásban, ahol ez megoldható lenne, akkor te magad is felfüggeszthetsz egyet. Ehhez már egy erősebb függesztékre lesz szükséged.



Ezek a lámpa ötletek a legjobban olyan lakásban mutatnak jól, ahol fa bútorhat vagy fa hatású bútorzat található. Az egyedi lámpádat rakhatod akár az ebédlőasztal fölé, hogy igazi hangulatvilágításban teljen a vacsora. Jól mutat a nappaliban vagy a hálószobában is a fa kisasztal felett vagy egy külön kis pihenő zugban. Egy hosszabbító segítségével pedig tökéletes kerti világítás lehet.

Ha el szeretnéd készíteni ezt a lámpa ötletet, akkor ezeket az eszközöket megtalálod hozzá a webshopunkban:


Hagyományos égők különböző méretben és formában >>

Halogén égők különböző méretben és formában >>

Függeszték foglalattal >>

Foglalatok és foglalat átalakítók >>

Hosszabbítók >>

 


A másik ilyen vintage elem a csipke, amit használhatunk az egyedi világításhoz. Ha szeretnénk egy kis romantikát belecsempészni az otthonunkba, akkor ez jó választás lehet. A csipke anyagot legegyszerűbb elkészíteni egy asztali lámpán, ahol a lámpaernyőt cseréled csak ki csipkésre. Esetleg csinálhatsz belőle lámpa gömböt, amit a mennyezetről lógathatsz le.

 

 

Csipke lámpa ötletek, így készítsd el!

 

  1. Szerezz be egy régi asztali lámpát tetszésed szerint. Ez lehet akár egy kicsi éjjeli szekrényes lámpa vagy egy nagyobb álló lámpa. Ha éppen nincs ilyen a padlásodon, akkor kérdezd körbe az ismerőseidet, látogass el egy bolhapiacra vagy vásárolj akár az interneten.
  2. Szerezz be méterárusnál csipke anyagot vagy, akár használt jó állapotban lévő csipketerítőt is felhasználhatsz.
  3. Vásárolj hozzá villanyszerelési boltban vagy webshopban égőt és, ha szükséges foglalatot is. Az asztali lámpákhoz a legjobb választás a meleg-fehér vagy a közép-fehér fényű LED vagy hagyományos izzó. Ha viszont szeretnéd erősebben megvilágítani a lakás egyik pontját a kiválasztott állólámpával vagy asztali lámpával, akkor hideg-fehér fényű izzót is választhatsz. A nagyobb teljesítményű hagyományos izzó látványosabb árnyékokat varázsol a szobában.
  4. Fejtsd le az eredeti lámpaernyőt. Ezután egy fehér szalagot tekerj körbe mindenhol a vázon és a végeit ragasztópisztóly segítségével rögzítsd.
  5. A terítőt érdemes használat előtt kikeményíteni, hogy könnyebben tudjuk majd kezelni.
  6. Vágjuk méretre, ezután vagy ragasztópisztollyal rögzítsük a korábban felcsavart szalaghoz vagy hajtsuk át az anyagot a vázon és belül varrjuk át kézzel. Ezután nincs más dolgunk, csak hogy ráhelyezzük a lámpánkra a búrát és élvezzük annak hangulatos fényét.

 

 

Ha el szeretnéd készíteni ezt a lámpa ötletet, akkor ezeket az eszközöket tudod beszerezni a webshopunkból:

 

LED égők >>

Halogén égők >>

Hagyományos égők >>

Foglalatok >>

Zsinórkapcsolók >>

 

 

A csipke megmaradt részeit hasznosíthatjuk egy dekorációs égősoron. Készítsünk kis gömböket és vonjuk be vele. Ezt az égősort aztán bárhol használhatjuk a lakásban, hogy hangulatot teremtsünk. Ha kültéri égősort használtunk, akkor egy kerti világítás, esetleg egy esküvő dekorációja is lehet.

 

Reméljük beindult a képzelőerőd ezen a pár világítás ötleten. Mutasd meg a kreativitásod és legyen egyedi világítás az otthonodban!