TOP termékek

Házhozszállítás

Hagyományos izzó

A hagyományos izzó az egyik legrégebbi elektromos fényforrás. A fényét egy vezető szál adja, amit elektromos áram izzít fel. Ez a modern izzókban már kizárólag volfrámszál használatával működik. A hagyományos izzó másik két gyakori elnevezése az égő és a villanykörte.

A hagyományos izzókat számos méretben és teljesítményben megtalálja a webshopunkban. Előnyük, hogy a világítás olcsón kiépíthető, mert nem igényelnek egyéb külső elektromos működtető szerelvényeket. Mindössze foglalat és kapcsoló szükséges a használatukhoz. A hagyományos égők színvisszaadásukban is elfogadhatók, az emberi szemnek megszokott, kellemes fényt adnak. Már a bekapcsolásuk pillanatában teljes fénnyel világítanak, ami az élettartamuk múlásával csak csekély mértékben változik. A hagyományos izzók még mindig a legelterjedtebb és a legolcsóbb fényforrások. Az általános célra használt égők 1000 órát bírnak ki a használatban. Az energia hasznosításuk viszont igen csekély. Az energia 3-5%-át alakítják át fénnyé, ezért egyre több háztartás tér át a LED világításra.

A hagyományos izzó méret és forma választékában megtalálható a körte izzó, gyertya izzó, mini izzó és a gömb izzó. Speciális hagyományos égőket is talál, mint például a sütő / kályha izzó és a hűtő jelző izzó. Válassza ki az önnek megfelelőt vagy webshopunkban válassza az energiatakarékosabb LED égőket.